Sauna

Sveriges finaste bastu

Dyröns bastu, som drivs av Dyröns Samhällsförening, utnämndes år 2008 till Sveriges finaste eluppvärmda bastu av finska Sisuradion på Sveriges Radio med bland andra Arja Saijonmaa i juryn. Inte så konstigt med tanke på läge och miljö.

Bastu, som är handikappanpassad, ligger på öns sydsida med fantastisk utsikt över Marstrands- och Hakefjorden. Farleden till Wallhamn, Stenungsund och Uddevalla går alldeles utanför, så bli inte förvånad om det dyker upp stora fartyg när du bastar.

Bastun rymmer 12 personer med ett litet, gemensamt omklädningsrum och ett relaxrum. Efter bastubadet kan du bada från bryggan. Men var försiktig, det kan vara strömt och vågorna går ibland höga. Du kan också svalka dig i den lite tryggare ”feghålan” om vädret är tufft. Toalett och tre duschar ligger i separat byggnad intill bastun. Sommartid erbjuds även en skön utomhusdusch.

I relaxrummet hittar du soffa och två fåtöljer samt långbänk. Dessutom kan du duka upp två fällbord och fällstolar. Vill du elda i braskaminen får du ta med dig egen ved. Relaxen erbjuder även litet kök med två kokplattor och vask. Det finns också kylskåp och mikrovågsugn. Köksutrustningen är enkel med några grytor, stekpannor, glas och kaffemuggar (inga tallrikar eller bestick).

Är det vackert väder väljer du kanske hellre att koppla av efter bastun vid den sköna uteplatsen med stor grill. Vill du beställa mat och få den levererad till bastun talar du med öns ICA-butik som gärna ordnar catering.

Boka bastun