Projekt

Scen för alla!

”Scen för alla” på Dialogbacken, är ett projekt som Dyröns Samhällsförening har jobbat med sen 2017. I projektet samarbetar vi med Dyröns Båtklubb, Dyröns Idrottsförening, EFS, Elim, Dyröns Byasamfällighet och Dyröns Företagare. DSF står som ägare av projektet men alla föreningar delar på ansvar och genomförande. Vi sökte och fick pengar från EU genom Leader Södra Bohuslän/Jordbruksverket för att bygga en gemensam aktivitetsplats utomhus i ”Skärt” på Dialogbacken, nära södra hamnen och platsen ovanför minigolfen. Galleri Bockeberget finns där redan och det är start/mål för nya Blå slingan. Här ska finnas aktiviteter för alla på ön. Liten som stor och för den som vill sitta still eller röra på sig.

Det vi planerar är en 24 kvm stor scen med ett däck på 63kvm framför. Vi har påbörjat röjning  i området och tanken är att göra det som en park. När det inte är någon aktivitet på scen, så är det en underbar plats att bara vara på. Självklart blir platsen tillgänglig för alla och vi bygger i miljövänligt och underhållsfritt material.

Vi har kommit en bit på väg med projektet. Finanseringen är klar, arbetsplanen är lagd och aktiviteter börjar läggas i kalendern.

Har ni frågor, idéer, vill hjälpa till?

Kontakta Gun Karlsson gun.nancy.karlsson@gmail.com

Till Facebook