Projekt

Scen för alla!

”Scen för alla” är ett nytt projekt som Dyröns Samhällsförening har jobbat med en tid. I projektet samarbetar vi med Dyröns Båtklubb, Dyröns Idrottsförening, EFS, Elim, Dyröns Byasamfällighet och Dyröns Företagare. DSF söker pengar från EU genom  Leader Södra Bohuslän för att bygga en gemensam aktivitetsplats utomhus. Närmare bestämt i ”Skärt”, nära södra hamnen och platsen ovanför minigolfen. Där ligger Galleri Bockeberget och det är start/mål för nya Blå slingan. Här ska finnas aktiviteter för alla på ön. Liten som stor och för den som vill sitta still eller röra på sig.

Det vi planerar är en scen med ett däck framför. Vi kommer att röja i området och göra det som en park. När det inte är någon aktivitet på scen, så är det en underbar plats att bara vara på. Självklart blir platsen tillgänglig för alla och vi bygger i miljövänligt och underhållsfritt material.

Vi har kommit en bit på väg med projektet. Det blev ett prioriterat projekt av Leader Södra Bohusläns lagråd 2017-10-03. På sportspråk, så har vi gått till final tillsammans med andra fantastiska projekt.  Nu väntar vi på att Jordbruksverket också ser hur värdefullt detta kommer att bli för oss som bor här, gästar ön och värnar om Dyröns framtid. Det beslutet kommer tidigast till årskiftet och blir det ett ja, så startar vi direkt efter vintern.

Har ni frågor, idéer, vill hjälpa till?

Kontakta Gun Karlsson gun.nancy.karlsson@gmail.com