Projekt

Scen för alla!

”Scen för alla” på Dialogbacken, är ett projekt som Dyröns Samhällsförening har jobbat med sen 2017. I projektet samarbetar vi med Dyröns Båtklubb, Dyröns Idrottsförening, EFS, Elim, Dyröns Byasamfällighet och Dyröns Företagare. DSF står som ägare av projektet men alla föreningar delar på ansvar och genomförande. Vi sökte och fick pengar från EU genom Leader Södra Bohuslän/Jordbruksverket för att bygga en gemensam aktivitetsplats utomhus i ”Skärt” på Dialogbacken, nära södra hamnen och platsen ovanför minigolfen. Galleri Bockeberget finns där redan och det är start/mål för nya Blå slingan. Här ska finnas aktiviteter för alla på ön. Liten som stor och för den som vill sitta still eller röra på sig.

Det som planerats är en 24 kvm stor scen med ett däck på 63kvm framför. När det inte är någon aktivitet på scen, så är det en underbar plats att bara vara på. Självklart blir platsen tillgänglig för alla och vi bygger i miljövänligt och underhållsfritt material.

”Scen för alla” invigdes lördagen den 16 juni under blå himmel och strålande solsken med lojt böljande svenska flaggor. Närmare 200 i alla åldrar kom till premiären på Dialogbacken. Gun Karlsson talade, band klipptes av företrädare för föreningarna bakom projektet och entreprenörer. Öns trubadur Rune Elsen Carlsson sjöng visor. Kultur- och fritidsnämndens ordf. Benita Nilsson höll tal och berömde dyröbornas engagemang och idérikedom – ett föredöme på Tjörn. Och barnkören under Thorbjörns ledning sjön Idas sommarvisa och andra somriga sånger.

Ett digert och varierat program har funnits för sommaren.

Kontakt Gun Karlsson gun.nancy.karlsson@gmail.com

Till Facebook