Aktuellt

Årsmöte lörd 16 mars kl 14.00

Samhällsföreningens årsmöte kommer att hållas på Trålverket Restaurang & Café (krogen nere vid färjeläget).
Utöver sedvanliga årsmötesfrågor och val kommer några Dyröföretagare att berätta om sin verksamhet, det blir info om Scen för alla och vår sjuktransportbil.
Föreningen bjuder på fika. Välkommen!

Stöd vår Sjuktransportbil

Dyröns Samhällsförening har, från sommaren 2018, förbättrat sjuktransporterna på ön. Detta genom att köpa in en sjuktransportbil. Transporterna har på detta sätt blivit tryggare, säkrare, mer bekväma och har dessutom förbättrat arbetsmiljön för ambulans- och helikopterpersonal. 

All medicinsk sjukvårdsutrustning har tagits bort och kvar finns endast en bår för liggande sjuktransport. De tillfällen sjuktransportbilen kommer att användas är när ordinarie ambulans, av olika anledningar, inte kan transporteras över till Dyrön med färjan samt vid transporter till och från ambulanshelikopterns landningsställe (på fotbollsplanen).

Som tidigare är det, de frivilliga i brandvärnet som tillsammans med SOS sköter transporterna. Brandvärnets uppgift är att hjälpa ambulanssjukvården med transport, vägvisning och lyfthjälp. Brandvärnet jobbar även i vissa sjukdomsfall med ”I väntan på ambulans” (IVPA). Det innebär att svårt sjuka personer kan få hjälp av brandvärnet innan ambulanssjukvården är på plats. I brandboden finns även en hjärtstartare. 

Fordonet är inköpt av Samhällsföreningen för 43 750 kronor. Den kostar i skatt, försäkring och i drift. Vi har sökt bygglov för att ideellt bygga ett garage (ca 60 000 kr) till den till höger om brandvärnets bod. Gungorna på lekplatsen kommer att flyttas fram för att möjliggöra det. Totalt har vi haft engångskostnader på 100 000 kr och får årliga kostnader på ca 15 000 kr/år.

Vill du veta mera – se vår Facebooksida ”Dyröns Samhällsförening”

 Vill du stödja denna angelägna uppgift?

Både du som privatperson och företagare är varmt välkomna att ge ekonomiskt bidrag. Pengarna går oavkortat till sjuktransportverksamheten. Skriv ”Sjuktransportbilen”, på inbetalningen.

Bankgironummer 5464-1600    Swisha till 123 161 65 72